Lihattoman lokakuun kunniaksi kasvispöperöä kehiin. (Tosin tässä juuri aloittelen kana-hapanimeläkastiketta, joten jäänee lähinnä vähemmän lihaiseksi lokakuuksi mun osalta.) Innostuin Monan vinkistä poimimaan vihannesosastolta upouuden tuttavuuden. Olin aika epäileväinen munakoison suhteen, sillä en ihan hirveästi rakasta kesäkurpitsaakaan – etenkään kypsennettynä. Mutta jopas jotakin, munakoiso pääsi yllättämään, sehän on ihan maukastata jopa! Lehtikaaliakin ostin pitkästä aikaa, tovin olen sitä vältellyt kun kerran onnistuin kokkaamaan siitä ei niin maukasta salaattia... Tarkoitus oli tehdä salaatti juurikin tuolla Monan ohjeella, mutta sipulit olivat homeessa ja granaattiomena jäi kauppaan. Lopulta salaattiin eksyi muun muassa porkkanaa, kukkakaalia, vuohenjuustoa ja omenaa. Pähkinätkin olisivat sopineet tähän hyvin ja tuoneet lisää ruokaisuutta.
Maalaissalaatti munakoisolla:
- lehtikaalia
- rucolaa
- (punasipulia)
- porkkanaa
- munakoisoa
- kukkakaalia
- paprikaa
- omenaa
- vuohenjuustoa/sinihomejuustoa tms
- kananmuna
- (pähkinöitä, esim. saksanpähkinöitä)
- päälle öljyä (laitoin macadamia-öljyä)
- suolaa, pippuria
- voita
Viipaloi munakoiso ja ripottele päälle suolaa. Tämä ns. itkettäminen poistaa karvautta, mutta samalla myös joitain ravintoaineita, joten jos haluaa saada kaikki hyvät jutut talteen voi itkettämisen skipata.
Pyöräytä lehtikaalia kevyesti pannulla voissa ja aseta lautaselle valmiiksi. Lisää salaattipohjaan rucolaa (tai muuta salaattia). Kuullota porkkanoita kevyesti ja lisää pannulle n.1-2 dl vettä, ja anna hautua kannen alla, kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä. Pilko tällä välin loput ainekset.
Kun neste on haihtunut pannulta, lisää hieman voita, kuullota lohkotut sipulit ja paista munakoisoviipaleet. Rapsauta päälle suolaa. Siirrä kypsennetyt kasvikset salaattipohjan päälle. Lisää pannulle taas hieman voita ja paista muna. Murenna salaattiin kukkakaali, ripottele pieneksi kuutioitu omena ja lisää kimpale juustoa. Lisää päälle paistettu kananmuna ja pari paprikaviipaletta vielä väriksi. Viimeistele hyvällä öljyllä ja rouhi päälle kevyesti suolaa ja pippuria.
Encontré un nuevo ingrediente: la berenjena
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3