sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Punajuuririsotto

Lihattoman lokakuun kasvisresepteillä jatketaan. Punajuuri on tänäkin syksynä ollut tuttu vieras meidän keittiössä. Vanhojen reseptien mukaisesti punajuurta on löytynyt niin keitosta, kuin paistettuna lisäkkeenä kanan ja vuohenjuuston kyljessä.



Punajuuririsotto, 4–6 annosta:
  • 3 punajuurta
  • 2 punasipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 dl omenamehua
  • 1,5 rkl valkoviinietikka
  • 2 dl ruokakermaa
  • n. 1 dl juustoraastetta
  • voita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa, pippuria
proteiinilisäkkeenä voi tarjota esim. raejuustoa


Pilko sipulit ja raasta kuoritut punajuuret. Kuullota sipuleita voissa miedolla lämmöllä, ja lisää sitten punajuuriraaste ja riisit pannulle. Kuulota hetki. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää pannulle valkoviinietikka ja omenamehu. Kun nesteet ovat imeytyneet, lisää kasvislentä noin desi kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Lisää lopuksi kerma ja juustoraaste. Viimeistele rouhimalla mustapippuria ja suolaa. Tuore timjami ja parmesan kruunavat annoksen.

Risotto de remolacha.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Juuri tänään pohdiskelin, että ensi viikolla voisi tehdä jtn punajuurista. Taidanpa kokeilla tätä reseptiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Punajuuret on niin hyviä, ihan vaikka vain paistettuna :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3