torstai 5. syyskuuta 2013

Omppupomppu piirakkaan pomppi

Äiti kiikutti meille hirveän läjän omenoita, joten jouduin ihan yllättäen leivontapuuhiin. Enkä edes saanut käytettyä omenoista kuin kolmanneksen. Kaipa sitä täytyy pyöräyttää vielä omena-kaurapaistosta ja toinenkin piirakka. Ja juuri kun mun piti vältellä mässäilyä... 



Sovelsin piirakkaan tätä reseptiä, mutta lisäsin taikinan joukkoon hieman mausteita:
4 munaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
1 litra omenaviipaleita
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Pinnalle:
n. 1 rkl ruokosokeria
1 tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos, sekä maito ja öljy munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja asettele päälle omenaviipaleet. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

omenapiiras2
- Hansu

2 kommenttia:

  1. omnom kylläpä näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli myös yllättävän hyvää siihen nähden, että ohjeessa ei ollut voita ;)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3