lauantai 9. marraskuuta 2013

Aamu Amsterdamissa

Viime viikko maanantai-illasta perjantaihin vierähti Amsterdamin katuja tallustellen. Tiistaiaamu valkeni ankean sateisena, vaan ei auttanut muu kuin soluttautua paikallisten joukkoon eli hankkia polkupyörä. Idea oli hyvä siihen asti kunnes sade muuttui kaatosateeksi. Koko päivä suhattiin sinne tänne pyörillä ja kävellen kastuen läpimäräksi. Haahuilin mymmelinä pinkissä kertakäyttösadetakissa, vaan tuuli riepotti siihen malliin ettei se kovin paljon kastumista estänyt.Keskiviikkona sateen loppumisesta alkoi olla toivoa ja kaupungista näki vihdoin jotain muutakin kuin loputtomat väisteltävät vesilätäköt. Ah ja voih miten kaunis Amsterdam onkaan! Miten voi olla koko kaupunki täynnä toinen toistaan söpömpiä taloja ja ihania kanaaleja!
Asustelimme kaverini luona melko kaukana keskustasta De Boelelaanissa, mutta pyörällä oli helppo suhahtaa edestakaisin kellosta välittämättä. Päivät kuluivat rattoisasti museoita, kahviloita ja kauppoja kierrellessä. Etenkin juustokaupat olivat mahtavia, sillä jokaisella visiitillä ahmin ainakin kourallisen juustoja. Suuren suuressa Rijksmuseumissa vierähti kokonainen päivä, ja lisäksi tuli koluttua kidutusmuseo, seksimuseo ja Anne Frankin talo.

Rijksmuseum
Rembrandtin Yövartio!- Hansu

3 kommenttia:

  1. Ooo Amsterdam. Siellä on tänään EMA Awardsit. Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin on, jännitti vähän että onko vapaita hotelleja tai onko ne ylihintaisia ton tapahtuman takia, mut eipä sitten tarvinnutkaan majoittua hotelliin :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...