keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Jääkaappimagneettien askartelua

Tässä olisi vähän näpertelyä tylsiin sadeiltoihin! Askartelin jo alkusyksystä Pinterestin innoittama söpöjä valokuvamagneetteja jääkaapin oveen. Meillä kun jääkaappi täyttyy välillä yhdestä jos toisestakin muistilapusta, ja magneetit tuntuvat olevan vähissä. Nuo ruusumagneetit pyöräytin edellisenä kesänä fimomassasta.Tarvikkeet:
 • pullonkorkkeja
 • metallille soveltuvaa maalia
 • magneetteja
 • korkin kokoisia valokuvia (halkaisija 25 mm)
 • kontaktimuovia / piirtoheitinkalvoa / lakkaa tms kuvan päälle (ellei kuva ole valokuvapaperille printattua)
 • liimaa


Toimi näin:

1. Juo muutama siideri tai limu saadaksesi korkkeja. Tai laita mies juomaan olutta, kuten mä tein.

2. Maalaa korkit, mikäli niiden ulkonäkö ei sellaisenaan miellytä. Totea melkein kaikkien maalipurkkien kuivuneen. Näistä piti tulla mustia ja valkoisia, mutta valkoinen maali oli muuttunut korpuksi.

2.  Korkkien kuivuessa leikkele arkistojen aarteet pyöreään muotoon ja oikeaan kokoon (25 mm), tai muokkaa kuvanmuokkausohjelmalla ja tulosta. Itse muokkasin Photoshopilla kuvat pyöreiksi ja mustavalkoisiksi ja lopuksi tulostin tavalliselle paperille.

3. Mikäli kuvat tavallisella tulostuspaperilla eivät miellytä, niin päällystä kuvat kontaktimuovilla tai vaikka lakkaamalla. Itse liimasin kuvien päälle Erikeeperillä piirtokeitinkalvoa, kun ei kontaktimuovia löytynyt.

4. Liimaa magneetit korkkeihin. Käytin tähän pikaliimaa.

5. Liimaa tai teippaa kuvat korkkeihin. Itse kiinnitin ne kaksipuoleisella teipillä, niin kuvat voi helposti tarvittaessa vaihtaa.


- Hansu

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Siitä sitten näpertelemään! Vaikein vaihe tais olla kuvien valinta... ;)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...