tiistai 26. marraskuuta 2013

Pekingin keittoa pakkaspäivään

Kokkasin pari päivää sitten pakkaspäivän lämmikkeeksi kiinalaisista ravintoloista tuttua Pekingin keittoa. Oikeasta reseptistä ei ole pienintäkään hajua, mutta aineksia arvailemalla tuli hyvinkin samanlaista. Kovin kaunista syötävää tästä ei tullut, mutta maku oli sentään kohdillaan. Laitoin keittoon kaksi munaa, mutta yksikin olisi riittänyt vallan mainiosti, sillä keitto sakeni liikaa hieman puuromaiseksi.

Pepillekin maistuis!

 Ainekset kolmelle–neljälle:
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2–3 rkl maissijauhoa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • kevätsipulia
  • lihaliemikuutio
  • 2–3 tl inkivääritahnaa 
  • reilusti mustapippuria
  • 4 rkl soijaa
  • ripaus chiliä
Kuullota pieneksi pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä sekä ruskista jauheliha. Lisää n. 5 dl vettä ja lihaliemikuutio. Mausta soijalla, chilillä, kevätsipulilla, inkiväärillä ja mustapippurilla. Raasta porkkana ja lisää keittoon. Sekoita maissijauho 2 dl vettä ja lisää keittoon. Riko munan rakenne kulhossa ja kaada nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Inkiväärin ja mustapippurin tulisi mielestäni maistua tässä kunnolla!


- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3