tiistai 2. syyskuuta 2014

Koulu on taas

Koulu on taas, koulu on taas, kalenteri täynnä dediksii. Eilen starttasi sitten neljäs opiskeluvuosi. Puolen vuoden "tauon" jälkeen jänskätti aika paljon ensimmäinen aamu. Olo oli kuin ensimmäisenä vuonna, sillä enhän mä enää muistanut missä luokat sijaitsee. Koulua oli kesän aikana myös remontoitu niin, että yksi jos toinenkin asia oli uutta ja vierasta.Aurinkokin suvaitsi näyttäytyä niin että vihdoin uskalsin ulkoiluttaa uudehkoja kangasballerinoja. Huomattavasti iloisemmin alkoi opiskelu aurinkoisella ilmalla, vaikka motivaatio vielä hieman onkin kadoksissa.

Rupesin muistelemaan ekaa vuotta ja opintojen alkua. Toisaalta tuntuu, että siitä on vain vähän aikaa, mutta toisaalta tuntuu, etten muista enää paljon mitään ensimmäisistä koulupäivistä. Kouluhan ei varsinaisesti ollut uusi, sillä olin käynyt kursseja jo avoimessa yliopistossa kun opiskelupaikka ei ensi yrittämällä irronnut. Ensi kertaa hakiessa jäin puolen pisteen päähän kolmannelle varasijalle, ja sinä vuonna ketään ei varasijoilta otettu toisin kuin edellisenä vuonna. Vuoden aikana töiden ohella keräsinkin kolmisenkymmentä opintopistettä, eli puolen vuoden opinnot. Eli kun sisään pääsin, niin osa pakollisista perusopinnoista oli jo käytynä, joten pystyin valitsemaan oheen mielenkiintoisempia kursseja ja käymään samalla töissä. 

Jakku: H&M / T-paita: Ginatricot / Farkut: Pimkie / Ballerinat: Primark / Laukku: KiinastaVaan olihan se silti jännittävää ensi kertaa oikeana opiskelijana kauppakorkean ovista astua. Muistan ainakin Montun kaoottisen ruuhkan ja ruokailun uppo-oudossa seurassa. Ja toki muistan perehdytysviikon lukemattomat tapahtumat ja omantunnon tuskat kun en ihan jokaisessa pupuinfossa ja hengailuillassa jaksanut ravata. Muutto ja remonttikin oli samaan aikaan käynnissä. Ensimmäiset viikot taisivat olla sellaista haipakkaa etten siksi kunnolla mitään muistakaan.

Enää maisterin tutkinnosta ei puutukaan kuin muutamia kursseja gradun lisäksi, eli tämä vuosi taitaa olla viimeinen kunnon opiskeluvuosi. Ensi vuonna sitä sitten ehkä voisi gradun kirjoituksen ohella  työllistyä. Tai sitten opiskelen vielä kaikkia mielenkiintoisia harrastekursseja ilman paineita läpipääsystä tai tutkintovaatimuksista. Uutta kieltä, psykologiaa, luovaa kirjoittamista, taidehistoriaa, mediatutkimusta ja digitaalista kulttuuria tekisi kovin mieli opiskella. Myös jokin villimpi vaihtoehto, vaikkapa historia olisi kivaa sekä ne kuuluisat Esko Valtaojan luennot. Eihän noita onneksi kukaan estä opiskelemasta vaikka yhdet maisterin paperit olisikin jo kourassa.

Ayer empezó las clases en la universidad. Este es mi cuarto año y el próximo año voy a escribir mi tesis fin de máster. Me encanta estudiar y quisiera estudiar otras ciencias además de ciencias económicas y empresariales, por ejemplo algo nuevo idioma, psicología, historia del arte, cultura digital... y todo!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...