torstai 25. kesäkuuta 2015

Tiomanin vesiputous

Vaikka pääasiassa Tiomanilla chillailtiin rannalla, niin yhtenä päivänä teimme retken vesiputoukselle. Juaran lähistöllä olisi ollut kaksikin vesiputousta. Päätimme tutkia toisen, jonka sanottiin olevan isompi, mutta sinne johtavan polun vaikeakulkuisempi. Ja pyh se mitään vaikeakulkuinen ollut, ihan selvä polku kulki koko reitin, eikä missään kohtaa tarvinnut kiivetä tai rämpiä. Matkalla tuli vastaan ihmisiä, jotka päivittelivät "kuinka meillä on vielä aikamoinen polku kuljettavana". No eivätpä ne vaan tienneet pahemmasta. ;) Matkalla sai nauttia vain kävelystä ja ympäröivästä luonnosta ilman pelkoa putoamisesta tai kaatumisesta. Jännän luonnon lisäksi pusikoissa rapisteli ainakin suuri varaani, apinoita sekä jonkinlainen meille aivan uusi kissamainen apina.


Vesiputkea seuraamalla ei voinut pahasti eksyä
Kylän jackfruit-puu – yhdestä hedelmästä riittääkin sitten koko kylälle

Kumipuu
Kannattaa katsoa mistä ottaa tukea...
Kaikki tuntuivat suuntaavan putoukselle heti aamusta. Lähinnä siksi, että matkalla piti ylittää joki, joka on tietenkin helpointa laskuveden aikaan. Me päätimme tehdä toisin ja lähdimme matkaan vasta puoliltapäivin. Vastaan tulevien ihmisten määrästä päätellen päätös oli oikein hyvä. Toki takaisin tullessa joen ylitys meni uintihommiksi, mutta saimmepas plutata viileän virkistävässä putouksessa ihan kahdestaan. Myöhemmin Bushmanin ravintolassa kuvia selailessamme naapuripöytä huokaili kateellina miten olimme saaneet olla paikassa vain kahdestaan. Eli vinkkinä: suuntaa vesiputouksille vasta iltapäivällä! Hintansa silläkin tietenkin oli, sillä olimme takaisin majapaikassa vasta neljältä, jolloin lounasaika oli jo ohi. Ravintolat sulkevat ovensa Juaralla noin neljän ja seitsemän väliseksi ajaksi, joten ruuatta oli sinniteltävä iltaan asti.
Vesiputous oli melkoisen erilainen kuin Lake Toban putoukset. Hurjana pauhaavan putouksen sijasta vesi virtasi enemmänkin vaakatasossa. Tunnelma oli jotenkin spa-henkinen, sillä virkistävät altaat olivat kuin suoraan paremman luokan kylpylästä. Tosin viileässä vedessä ei ihan tuntikaupalla viitsinyt löllötellä, vaikka aika kauan putouksella viihdyimmekin kuuman viidakkokävelyn jälkeen.
Una cascada en Tioman.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3