keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tee-se-itse farkkushortsit

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan pätee taas tässäkin asiassa. Tulen nimittäin aina vähän jäljessä näissä muoti-ilmiöissä... Tällä kertaa kyseessä on ilmiö nimeltä farkkushortsit. Kaupat tuntuvat pursuilevan erilaisia minimittaisia farkkushortseja, joissa useimmissa on jujuna kulutukset ja rispaantuneet lahkeet. Ensin en lämmennyt näille ollenkaan mutta kuinkas taas kävikään. Selvää kuitenkin oli, että tällaisia en kaupasta osta vaan ne on itse tehtävä. Siitähän onkin jo yli kymmenen vuotta kun viimeksi olen farkkushortseja askarrellut, niin se muoti kertaantuu!

Siivotessani kaappeja ja lajitellessani farkkuja kirppiskasaan pelastin kasasta yhdet kesäisen vaaleat Miss Sixtyn yksilöt, joissa oli valmiina jo pientä kulumaa takataskuissa.

Vaikein osuus operaatiossa oli lahkeiden pätkäisy, sen jälkeen ei olisi enää paluuta! Katkaisin farkut ensin polvimittaan ja lähdin siitä sitten varovaisesti lyhentelemään lahkeita, sillä mitään pakaranvilautushousuja en todellakaan halunnut.

Penkoessani kaappeja hiekkapaperin löytämisen toivossa päätti Peppi asettua nokosille tekeleeni päälle. Tämä oli erittäin tärkeä työvaihe. ;) Ehkäpä olisi pitänyt ottaa Peppi kunnolla projektiin mukaan ja jemmata raksuja farkkujen taskuihin, sillä kuopimisesta olisi voinut syntyä mielenkiintoista jälkeä...

Hiekkapaperia tai muutakaan karkeaa en sitten lopulta löytänyt, joten neuvokkaana kokeilin hangata farkkuja karkealla kynsiviilalla - tuloksetta. Sahalaitainen veitsi taas upposi suoraan kankaan läpi. Lopulta päädyin nyhertämään kulutuksia ratkojalla yksitellen kankaan kudoksia ratkoen.

Ratkoessa vierähti sitten useampi tunti ja lopuksi heitin shortsit vielä pesukoneeseen, jossa lahkeet rispaantuivat hieman lisää.

Parastahan näissä on, että voin tylsän hetken koittaessa ratkoa lisää kulutusta. Ikuisuusprojekti siis nämäkin! :D

Shortsit pääsivät testaukseen iltakävelylle. Harmikseni huomasin että lahkeet tuntuvat pätkäistyinä kovin tiukoilta, alkuperäiset farkut sen sijaan olivat aivan liian isot... Saapa nähdä tuleeko näitä sitten käytettyä kovin paljoa kun näiden ideana kuitenkin on olla rennot eikä kiristävät!

Tässä vielä pari kuvaa shortseista in action:

- Hansu

2 kommenttia:

 1. Mäkin "rikoin" yksiä vanhoja farkkujani, kun halusin niihin vähän enemmän särmää. Jotenkin tähän tyyliin: http://www.youtube.com/watch?v=tUfaKGlUyt0&feature=c4-overview&list=UUmVNomVEhtUBbAjc006rtDA . Tolla tekniikalla saa vielä enemmän kulutusta kehiin!
  /Riikka;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kokeilin ensin just veitsellä, mut en tajunnut tehdä sitä noin tarkasti lankoja myöden niin ei toiminut... Ja halusin enemmän läiskiä enkä tommosia pitkulan mallisia, mut ehkä sit vois tehdä eri mittaisia viiltoja ja purkaa niiden välit tai jotain?

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...