lauantai 6. heinäkuuta 2013

Muikeat muffinit


Pyöräytin pikapikaa toisella kädellä ruokaa tehdessä helppoja kuppikakkusia. Tuttuun tappaan sovelsin taas paria eriä reseptiä mutta hyvää tuli. Yhdistelin Arlan ja Valion muffinireseptejä sekä oikaisin hieman työvaiheissa. Lopulta mun ohje oli tällainen:

Muffinssit (10 kpl isoja, 12 kpl pieniä):
- 70 g voita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl rasvatonta maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- valkosuklaata 

Koristeluun:
- Valmista makurahkaa, mulla oli Valion valkosuklaa–lime ja makea mansikka
- Mansikoita

Ohje:
Vaahdota muna ja sokeri. Sulata voi ja kaada munavaahdon joukkoon. Kaada mukaan maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja kaada jauhoseos taikinaan. Lisää sitruunamehu ja annostele taikina vuokiin (noin puolilleen). Piilota vuokiin taikinan joukkoon valkosuklaan paloja. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia (muffinsien koosta riippuen). Koristele valmiit kakkuset pursottamalla rahkaa ja asettelemalla päälle mansikoita tai muita marjoja.


Helppoa ja nopeaa, koko hommaan taisi mennä puolisen tuntia. Mulla oli käytössä isoja amerikanmuffinssivuokia ja taikinasta riitti kymmeneen vuokaan.



- Hansu


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköisiä! Kiva, kun noita rahkoja yms. saa nykyään vaikka minkä makuisia. Itse tein juustokakun vähän aikaa sitten ja käytin siihen sitruunatuorejuustoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne on kyllä käteviä! Ja kuppikakuissa toimi yllättävän hyvin, on jopa raikkaampaa ja terveellisempää kuin jos väsäisi kunnon kuorrutteen. Ja ne Valion maustetut Pro feel -rahkat, namskis!

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3