torstai 25. heinäkuuta 2013

Wokkia muurikalla

Tulipas testattua wokin paistamista muurikalla, vaikkei ehkä kätevin ruuanlaittotapa ollutkaan. Ulkona kokkauksessa on kuitenkin omanlaista taikaa ja kaipa se muurikka toi jonkin erilaisen paistetun maun ruokaan. Tai sitten se oli vain se öljy, jota joutui käyttämään normaalia runsaammin.

Eero toimi näppäränä wokin kääntelijänä ja Peppi napsi suuhun kaiken mitä pannun yli tipahti. Mun osuus oli maustaa, huudella ohjeita ja tietenkin kuvata. ;)


Ainekset wokkiin kuudelle:
- täysjyvänuudelia
- 1-2 sipulia
- 1 paprika
- puolikas keskikokoinen kesäkurpitsa
- muutama herkkusieni
- puolikas tuore ananas
- puolikas keskikokoinen kukkakaali
- 500 g kanasuikaleita
- 2-3 kananmunaa
- pari porkkanaa 

Hapanimeläkastike:
- 1 dl sokeria
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 dl ananasmehua
- 50-70 g  tomaattipyrettä
- 1 rkl maissijauhoa
- chiliä



Keitä nuudeli suolavedessä ja sekoita hapanimeläkastikkeen aineet kulhossa tai kannussa. Lisää kypsiin nuudeleihin tilkkanen öljyä, jotta ne eivät paakkuunnu. Paista kana ja siirrä syrjään. Paista vihannekset aloittaen hitaimmin kypsyvistä (porkkana, kukkakaali, kesäkurpitsa, paprika...). Lisää sienet ja ananakset. Tee vihannesten keskelle kolo, lisää öljyä ja paista siinä munat rikkoen ne hakkelukseksi. Halutessasi voit maustaa wokkia tässä vaiheessa enemmänkin. Meiltä jäi maustaminen pelkän kastikkeen varaan, koska maustehylly jäi sisälle keittiöön. Lisää lopuksi nuudeli ja kana sekä valele kastike wokin päälle.



- Hansu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3