tiistai 30. heinäkuuta 2013

Uunikanaa ja kasviksia

Kokkasimme extemporemeiningillä jääkaapin jämistä uunissa kypsennettyä kanaa kasvispedillä. Yleensä mulla on tämän tyylisistä uuniruoista kovat odotukset ja sitten petyn karvaasti. Ostetaan kallista lihaa, roiskitaan viiniä, kytätään mahat kurnien uunia. Tämän on pakko olla hyvää. Ja lopputulos onkin pahvinmakuista lihaa ja löllöjä kasviksia. Nyt ei ollut odotukset korkealla ja ehkä tämä onnistuikin juuri siksi. Ja namnam, vei kyllä kielen mennessään!


Ainekset kahdelle:
- vajaa puolikas kukkakaali
- puolikas pieni kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1 punasipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 2 kanafilettä (meillä Partasen valmiiksi marinoituja)
- 100 g vuohenjuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- makeaa chilikastiketta (esim. Tannisen Chilinen paprikasalaattikastike) tai paholaisen hilloa



Ohje:
Pilko vihannekset ja asettele voideltuun vuokaan. Ripottele päälle mausteet ja lorauta viiniä sekä chilikastiketta. Sekoittele ja lisää kanaset. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia ja lisää sitten kanan päälle vuohenjuustoviipaleet. Paista vielä 5 minuuttia. Tarjoile makean chilikastikkeen kera. Tuo Tannisen kastike on aivan loistavaa melkein minkä tahansa kanssa, mutta etenkin kanan. Maku muistuttaa paljon paholaisen hilloa, eikä ole kovinkaan salaatinkastikemaista vaikka nimestä näin voisi olettaa.



- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3