maanantai 4. elokuuta 2014

Palanen Espanjaa kotipihalla

Sainpas vihdoin ystäviä koolle tapasillan merkeissä. Sää ei olisi kyllä parempi olisi voinut olla! Hetken pelkäsin jo, että peloteltu ukkoskuuro olisi osunut perjantaille, se kun tuntui siirtyvän ja siirtyvän. Onneksi taivas repesi torstaina, ja ukkonen viilensi sopivasti kämpän, niin että keittiössä jaksoi häärätä ilman hikeen hukkumista. Perjantaina taas aurinko helli ja saimme istua puutarhassa pitkälle yöhön ilman palelua.


Sään lisäksi onni oli muutenkin matkassa. Nimittäin Lidlissä oli juuri sopivasti Iberian teemaviikko, ja sain osan ruuista hankittua suoraan kaupasta. Olisiko voinut parempaan saumaan sattua! Siellä hyllyt notkuivat patatas bravaksia, tortilloja, churroja, chorizoa, turrónia ja vaikka mitä. Tortillan eli perunamunakkaan jätin siis suosilla tekemättä ja hankin Lidlistä valmiina, ja aivan autenttiseltahan tuo maistui. Valmiit pakastealtaan patatas bravaksetkin olivat aiolin kanssa nautittuina ihan aidon makuisia.

Kinkkukroketit ja churrot leivoin itse (juu ohjetta tulee!) sekä lisäksi näpersin vuohenjuustoleipiä, ja manchegoleipiä viikunahillolla. Lisäksi tarjoilla oli hieman italialaistyyppisiä mozzarella–tomaattileipiä sekä lihavartaita punakeltaisin paprikoin varustettuna. Gambas al ajillon sai kätevästi pyöräytettyä pihalla muurikkawokkipannussa.


Flan-vanukas ehti kaupoista loppua ja jälkkäriksi oli vain churroja suklaisen kaakaon kera, sekä Lidlin turrónia eli espanjalaista nougatia. Mahat olivat kuitenkin sen verran täynnä jo, että ihan hyvä vain että se flan jäi uupumaan eikä churrojakaan kovin suurta satsia ollut. Juomina oli tietenkin punaista ja valkoista sangríaa, sekä agua de valenciaa, joka on sekoitus kuohuviiniä, appelsiinimehua ja vodkaa. Joihinkin ohjeisiin tulee lisäksi vielä giniä ja jotkut käyttävät appelsiinimehun sijasta fantaa. Niin tai näin, mainio kesäjuoma tuo on joka tapauksessa, etenkin jos päälle hulauttaa hieman grenadiinia.
Un trozo de España en nuestro patio. El viernes cociné tapas para mis amigos. Hacía el mejor tiempo y pudimos sentar en nuestro patio hasta altas horas de la noche. Además, había alimentos españoles en Lidl en la semana pasada, y no tenía que cocinar todo. Compré tortilla y patatas bravas en Lidl y cociné croquetas de jamón, gambas al ajillo, tostadas con queso de cabra y cebolla caramelizada, tostadas con manchego, pinchitos y churros para postre. Y por supuesto bebimos sangría y agua de valencia.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...